Bătrâna și vasul

O femeie bătrână din China avea două vase mari, pe care le atârna de cele două capete ale unui băț și le cară pe după gât. Un vas era crăpat, pe când celălalt era perfect și tot timpul aducea întreagă cantitate de apă. La sfârșitul lungului drum ce ducea de la izvor până acasă, vasul crăpat ajungea cu apă doar pe jumătate. Timp de doi ani, asta se întâmplă zilnic; Femeia aducea doar un vas și jumătate de apă. Bineînțeles, vasul bun era mândru de realizările sale. Dar bietului vas crăpat îi era atât de rușine cu imperfecțiunea și se simțea atât de rău că nu putea face decât jumătate din muncă pentru care fusese menit!

După 2 ani de așa zisă nereușită, cum credea el, i-a vorbit într-o zi femeii lângă izvor:
– Mă simt atât de rușinat pentru că această crăpătura face că apă să se scurgă pe tot drumul până acasă!

Bătrână a zâmbit:
– Ai observat că pe partea ta a drumului sunt flori, însă pe cealaltă nu? Asta pentru că am știut defectul tău și am plantat semințe de flori pe partea potecii tale și, în fiecare zi, în timp ce ne întoarcem, tu le uzi. De doi ani culeg aceste flori și decorez masă cu ele. Dacă nu ai fi fost așa, n-ar mai există aceste frumuseți care împrospătează casa.

Morală: Fiecare dintre noi avem defectul nostru unic. Însă crăpăturile și defectele ne fac viață împreună atât de interesantă și ne răsplătesc atât de mult! Trebuie să luăm fiecare persoană așa cum este și să căutăm ce este bun în ea. Deci, nu uitați să mirosiți florile de pe partea voastră a drumului!

Preluat din https://www.qbebe.ro/

9 gânduri despre „Bătrâna și vasul

      1. Nuuu ! Sarpele îl manânca pe Licurici, devenind stralucitor, ceea ce-l va face mai vulnerabil în fata dusmanilor, devenind un reper pentru predatorii consumatori de serpi, 🙂 😀 😀 )))

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s