Înțelepciunea

Să vorbești când trebuie, să spui cât trebuie, să taci când trebuie, să razi cum trebuie, să gândești frumos, să știi când e timpul pentru toate și pentru fiecare în parte, să nu exagerezi, să nu fii extremist, sau fanatic, și tot așa, de fapt vorbim despre măsură, că indicator pentru înțelepciune. Atenție, e vorba în principal de planul fizic.

Dar cum să fii înțelept, dacă ești agitat, nervos, iritat, stresat, nemulțumit, când totul pare că este împotriva ta? Toate acestea și multe altele vin din ego. Discernământul se învață când vrei să îl înveți. Dar dacă doar acuzi, echilibrul dispare. La fel se întâmplă și când nu știi și te grăbești să tragi concluzii. Zero echilibru. Zero înțelepciune.

Procesul gândirii în rapiditatea lui, de cele mai multe ori nu-ți permite răgazul analizei informației pe care o primești. În afară de asta, cine are răbdare să aștepte într-o discuție, să alegi tu cu înțelepciune ce să spui? Suntem într-un secol al vitezei, ale cărui reguli trebuie cunoscute, pentru a putea fi ocolite atunci când te extragi din masă conștiinței colective pentru a-ți urmă drumul. Creierul se poate antrena în a răspunde așa cum îi cere întreagă ta ființă. Corpurile emoțional și mental pot fi și ele accesate, curățate și purificate, dar doar atunci când tu devii părinte al copilului tău interior și prin urmare nu mai ești o victima a subconștientului. Atunci ești stăpânul pământului din care ai fost creat. A știi să te stăpânești înseamnă a știi echilibrul. Echilibrul duce la înțelepciune, iar înțelepciunea la Dumnezeu.

Autocontrolul se obține prin antrenament. Parte a acestui antrenament este și a te întreba despre tot și toate și de a cerceta tot ceea ce știai. Nu-ți fie frică să întrebi despre toate. Când vii în lume vii cu anumiți parametrii, dar prin ceea ce absorbi poți să ajungi în cu totul altă parte decât ar trebui. Dar orice se poate transformă prin alchimia lui Dumnezeu, sub influență Lumii și Iubirii.

Înțelepciunea de a fi observator și de a nu interfera, este un alt aspect al transformării. Dar dacă în interiorul tău se naște un conflict, mai ai de învățat despre ego și manipularea subconștientului. Pacea minții înseamnă pacea corpului mental, ce nu mai reacționează la impulsuri insuficient stăpânite ale corpului astral.

Surprinzător însă, înțelepciunea nu are legătură cu vârstă planului fizic, căci smintiți sunt la toate vârstele. Să asculți dincolo de cuvinte, sentimente și necesități, fără să reacționezi, poate fi un test de absolvire al unei școli a misterelor. Integrarea și aplicarea științei esoterice în planul fizic cotidian, este în strânsă legătură cu credință ce îți va fi pusă la încercare în fiecare secundă. Dar aici deja intervine propria voință și puterea de a-ți folosi liberul arbitru în sensul în care a fost creat. Alege înțelept!

Preluat din Intelepciunea – flavia r. rotaru (flaviarotaru.com)

3 gânduri despre „Înțelepciunea

 1. Buna seara, drag AlbAtros frumos, inocent, copilaros, generos si sfatos. Îmi place de români ca sunt mai mult decât crestini, iar pe toate canalele se transmit semnalele întelepciunii ezoterice, care amesteca lumina cu întunericul producând ceata la mal si gheata la deal. 🙂 )))

  „…Înţelepciunea strigă pe uliţe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei:
  „Până când veţi iubi prostia, proştilor? Până când le va plăcea batjocoritorilor batjocura şi vor urî nebunii ştiinţa?
  Întoarceţi-vă să ascultaţi mustrările mele! Iată, voi turna duhul meu peste voi, vă voi face cunoscute cuvintele mele…
  Fiindcă eu chem, şi voi vă împotriviţi, fiindcă îmi întind mâna, şi nimeni nu ia seama,
  fiindcă lepădaţi toate sfaturile mele şi nu vă plac mustrările mele,de aceea şi eu voi râde când veţi fi în vreo nenorocire, îmi voi bate joc de voi când vă va apuca groaza,
  când vă va apuca groaza ca o furtună şi când vă va învălui nenorocirea ca un vârtej, când vor da peste voi necazul şi strâmtorarea.
  Atunci mă vor chema, şi nu voi răspunde; mă vor căuta, şi nu mă vor găsi.
  Pentru că au urât ştiinţa şi n-au ales frica de Domnul, pentru că n-au iubit sfaturile mele şi au nesocotit toate mustrările mele,de aceea se vor hrăni cu rodul umbletelor lor şi se vor sătura cu sfaturile lor.
  Căci împotrivirea proştilor îi ucide şi liniştea nebunilor îi pierde, dar cel ce m-ascultă va locui fără grijă, va trăi liniştit şi fără să se teamă de vreun rău.”

  O noapte magnifica, relaxanta, binecuvântata si o saptamâna luminata de Întelepciunea AAAE, draga Aurelie !

  Apreciat de 1 persoană

  1. Bună dimineața, Gladiatorule! 🙂 Se putea să nu-l amintești? 😀

   Mulțumesc pentru urări și comentariul plin de învățăminte! 🙂

   ”Înțelepciunea de a fi observator și de a nu interfera, este un alt aspect al transformării.” 😉

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s