Haideți să credem în flori

Corneliu I. Drăgan Târgovişte

Ca orice artist adevărat, Corneliu I. Drăgan Târgovişte îşi petrece cea mai mare parte a timpului în atelier, în faţa şevaletului, şlefuind ideile, dându-le culoare, formă şi viaţă pe pânză. Artistul plastic intră în atelier dimineaţa şi nu ştie când se întoarce în casă. A copilărit la Bucureşti, oraş de care îl leagă multe amintiri. În Capitală a deprins tainele desenului, caricaturii, picturii. „Fac lucrul ăsta de când mă ştiu. Prima mare surpriză am avut-o în clasa întâi, când învăţătoarea m-a luat la un concurs de desen. Am câştigat. M-am mirat atunci, copil fiind, că am o asemenea înclinaţie. Apoi, am mers la o şcoală de muzică şi arte plastice. În liceu, am frecventat tot felul de cenacluri, cercuri tematice”, îşi aminteşte Corneliu I. Drăgan Târgovişte.

Artistul zâmbeşte când rememorează o întâmplare a copilăriei. Atunci, a cunoscut-o şi pe solista de muzică uşoară Olimpia Panciu. „Era foarte talentată, bună desenatoare. Mergeam la plasticianul Dumitru Gheaţă. Îi făceam cumpărături, îi aranjam prin atelier… Apoi, aşteptam să ne bage în seamă, să se uite la desenele noastre, să-şi spună părerea. Interesant este că întotdeauna ne încuraja”, povesteşte Corneliu I. Drăgan Târgovişte.

Ce-i place? „Îmi place filosofia. Cochetez cu religia, cu paranormalul. Pare o asociere ciudată, dar nu este. Toate au legătură. Citesc mult în domeniul acesta. Îmi place grădinăritul. Îmi place muzica liniştitoare. Îmi place să mă ocup de flori. Seara, când ajung acasă, nu mă duc în faţa televizorului. Merg în grădină”, spune Corneliu I. Drăgan.

Ce nu-i place? „Nu îmi place să călătoresc cu avionul. Plec numai cu maşina. Nu vreau să aud de zbor. Nu îmi place prostia. Nici îngâmfarea, lauda. Nu îmi plac tarele astea umane. Nu îmi place invidia. Este aproape cel mai grav lucru pe lumea asta. Este greu de combătut. Ce argumente să-i pui în faţă invidiosului?. Din păcate, în orice breaslă există invidie”, crede artistul.

5 gânduri despre „Haideți să credem în flori

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s