Foarte ciudat

De multe ori, mergând prin oraș sau colindând prin virtual am avut o impresie că nu trăiesc la altitudinea realului, ci puțin mai jos, într-o tragedie literară. Fiindcă, la urma urmei, tragedia este o specie a genului dramatic, desigur opusă comediei, tragedia scoate la iveală personaje puternice, marcate de un conflict interior sau exterior cu o forță superioară lor, care stârnește finalmente o antiteză de valori, de principii și de idealuri. Cu uimire constat că există o mișcare de „plăci tectonice” în societate, un adevărat cutremur moral care a determinat tragedia literară să devieze tot mai mult față de realitate.

Ceea ce am observat, odată cu această pandemie, este înclinația oamenilor spre o obediență nejustificată. De nenumărate ori, oamenii tac și execută ceea ce li se spune, în spatele deciziilor aflându-se un focar de frică dospită timp îndelungat. Nu mai există ideal care să le înflăcăreze ființa, nu mai există credință, nu mai există repere autentice. Tocmai în această relativitate ne topim adevărata viață și acceptăm compromisurile.

A sosit vremea în care oamenii se cern împreună cu faptele lor… Așa ne-am trezit într-un proces spontan de segregare a cetățenilor pe baza unui criteriu abuziv, și anume vaccinarea. Acesta este acum factorul pe baza căruia ne păstrăm drepturile de cetățeni într-un ” stat democratic”…

De cele mai multe ori, se vaccinează oamenii de frică sau din convingerea că aduc un bine societății, fără a înțelege procesul din spatele acestei campanii pro-vaccinare… Cu toate acestea fără a se obosi, în a cerceta și analiză, înaintea oricărei decizii medicale, faptele dovedesc contrariul.

Vaccinările au loc în masă și nimeni nu rostește un cuvânt. Mai mult decât atât, se nasc sentimente de dispreț față de cei care au luat o decizie diferită. Mai mult, un efect al pandemiei este că a transformat amicii, prietenii, în antivacciniști sau provacciniști, cei din urmă ar scoate armata să vaccineze lumea cu forța și nu îi bănuiai cât de războinici erau. Bine că a venit această pandemie să ne arate ce zăceau în ei. Frica și teama scoate ce e mai rău din om, din păcate.

15 gânduri despre „Foarte ciudat

 1. Buna, drag Alb Atros frumos… ! Merci !
  Faina coincidenta articolul tau ! 🙂 Tocmai în seara aceasta aducându-mi partenera de la munca, m-a informat ca medicul de familie a fost contactat telefonic de catre „Caisse Primaire d’Assurance Maladie du Bas Rhin (CPAM)” precum ca nu m-am vaccinat, ceea ce este adevarat si, ceea ce îmi confirma odata în plus ca suntem cu totii monitorizati, însemnati, numerotati si controlati de sistemele omenesti care vor sa ne faca bine cu orice pret, chiar daca „(999)Noi unA” refuzam, fiind imunizati de Cuvântul AAAE universal. Au „ei” metode mult mai drastice decât cele de pâna acum sa-si îndeplineasca misiunea data de catre „Antichrist”, iar în acest context, ma întreb pe buna dreptate, cine se va putea lupta cu puterea lui „Mamona” ? 🙂 )) …Viata bate filmul …

  O seara relaxanta, minunata, în toate aspectele binecuvântata!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Am scris aceste gânduri, nu că m-ar fi contactat cineva ”cerându-mă” că nu m-am vaccinat, medicii noștri de familie nu dau nici un telefon să verifice bolnavii cu probleme ( chiar dacă au ore de teren ), știu de la mama, n-au întrebat-o cum se mai simte după o semi-pareză, înainte de a muri… Din cauza aglomerării numărului de mașini, nu mai poți găsi un loc de parcare, așa că la cumpărăturile săptămânale, prefer taxiul, decât să-mi las mașina cine știe pe unde. Cum taximetriștii sunt cam vorbăreți am intrat în polemică cu el, subiectul fiind vaccinarea… El vaccinat, eu nu. 🙂 Și de la întrebarea: Sunteți vaccinată? Până am ajuns acasă mi-am dat seama ce om este. 😀 Nici el nu era prea tânăr, dar cu un apetit de a ”judeca” nevaccinații care sunt un pericol social. Mă mir cum de nu m-a dat jos, probabil avea nevoie de bani. 🙂 ))

   Apreciat de 1 persoană

 2. Eu ma uit ce-i fac lui Novak. Dpdv al.judecatorilor e OK si el poate sa intre in tara. S-au pronuntat deja. Acum niste finctionari obedienti ai statului cauta sa vada daca nu exista pe undeva prin hartii niste falsuri. Cica in formulare a trecut gresit ca nu vine din Serbi, vine din Spania, ca de acolo a luat avionul. Alta chestie e ca a mintit ca nu a calatorit inainte timp de 14 zile.
  Toate astea sunt motive prostesti, e vorba de niste hartii pe care oricine le completeaza acolo pe repede inainte cand intra in Australia.
  El nu s-a vaccinat dar e obligat sa vina in Australia ca sa-si apere titlul. Asa sunt regulile ATP. El nu a venit ca sa faca show. Daca nu venea era amendat si depunctat de ATP. Deci, ce vina are el ca e nevaccinat, daca vrea sa joace tenis.
  Judecatorul a spus, – E obligatoriu vaccinul in Australia? … Nuuuu.
  – E obligatoriu ca sa poti munci in Australia sa ai vaccinul? … Nuuu.
  Atunci Novak e liber, deoarece nu exista date ca sa i se refuze intrarea in tara.
  Ei tin acum o persoana acolo in stand-by pt ca asa vrea un ministru al imigratiei, care are puteri sa nu lase pe cineva in tara sau sa-i anuleze viza sau sa-i refuze viza … etc.
  In SUA, Canada si prin America de Sud sunt asemenea puteri la autoritatile statului. Daca cineva nu doreste, nu esti primit acolo.
  S-a ajuns la impartire societatii in buni si rai, vaccinati si nevaccinati.
  Vaccinul poate te ajuta sa nu mori in cazul Omicron, dar atat, abia prin primavara o sa scoata un vaccin adecvat.
  Dar pana atunci …

  Apreciat de 2 persoane

  1. Bună ziua, Cristi! 🙂
   Până atunci se poate întâmpla orice… Dacă și-n sport se fac discriminări, ce să mai spun de divergențele de zi cu zi între cei provaccinare și cei contravaccinare? 🙂 ))

   La ce polarizare a atins acest subiect prin toata lumea, nu știu cum se va termina toata povestea asta însă ce cred, este că Australian Open 2022 va rămâne-n istorie, nu ca turneu și rezultate, ci ca un turneu care reflecta o realitate dură a vremurilor pe care le trăim.

   Apreciat de 2 persoane

  1. Bună ziua! Cine a afirmat că pandemia nu este o realitate? 🙂 Dar de la o realitate normală s-a ajuns la una anormală. Eu fiind o fire mai nedumerită, pun și eu o întrebare: Unde-s gripele de altă dată? Din cauza cărora muți și-au pierdut viața fără ca cineva să-i treacă-n statistici zi de zi? 😉

   Apreciat de 1 persoană

 3. Și vreau să vă mai spun ceva…
  Faptul că vedem atât de multă suferință pe pământ, este o dovadă că trăim în zilele din urmă ale acestui sistem rău de lucruri. Dar în curând va veni o mare schimbare pe pământ!
  Cu toții cerem să vină această schimbare când rostim rugăciunea Tatăl nostru.
  Cum așa?
  În rugăciunea Tatăl nostru este un cuvânt folosit în formă arhaică și din acest motiv mulți oameni rostesc această rugăciune fără să se gândească că de fapt ei cer să vină o schimbare în bine.
  Cuvântul cu pricina este , din expresia „Vie Împărăția Ta.”
  Dar potrivit gramaticii actuale, trebuie să spunem: Să vină Împărăția Ta, să se facă voința Ta, precum în cer așa și pe pământ.”
  Deci, cerem să vină o Conducere sfântă, și ca urmare, să se facă voința lui Dumnezeu – așa cum este în cer să fie și pe pământ.
  În cer este ordine și pace, și cerem să se facă așa și pe pământ.
  Biblia abundă în profeții care arată că în curând va veni Regatul (Împărăția) lui Dumnezeu. În curând pământul va deveni un splendid paradis în care nu va mai exista suferință.
  Vom putea trăi veșnic tineri, frumoși și sănătoși!
  Vă îndemn să citiți ce scrie în Biblie la Apocalipsa, capitolul 21, cu versetele 3,4.
  Eu am compus și câteva poezii în care am descris condițiile minunate care vor fi în curând pe pământ. Le puteți citi de pe site-ul meu de poezii.

  Apreciat de 1 persoană

  1. ”În curând pământul va deveni un splendid paradis în care nu va mai exista suferință.
   Vom putea trăi veșnic tineri, frumoși și sănătoși! ”
   Până s-o întâmpla acest fenomen, eu voi ajunge dincolo de lume, dincolo de griji, lacrimi, zâmbete, tristețe, bucurie, fericire și voi rămâne cu amintirea zilelor pe care le-am trăit… 😉

   Mulțumesc pentru comentarii! 🙂

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s