Privind de la distanță

         Ea, o trecătoare-a toamnei, zâmbind, se rotea-n jurul unei clipe, în timp ce rochia, c-un albastru floral și transparent, a aprins un foc neașteptat, o iluzie de curaj, văzută prin piruetele ei repetative, în sufletul unui întristat, ce-o privea de la distanță…

   Se învârtea mulțumită. Părul ei, de-un negru, pana corbului, se unduiau ușor atingându-i talia, un fel de melodie care-i alinta secretele și trăirile nespuse. Era plină de sublim. În ochii ei, se simțea o umbră de suferință, dar dansa cu-o iluzie, unui public inexistent.

   Se învârte fără teamă. Mâinile ei, curgând grațios, într-un ritm atât de controlat, ritmul muzicii ce-i șoptea prin căștile de la urechi, îndemnul încrederii de sine, chiar dacă-și ascundea, destul de bine, lacrimile sufletului fără de sfârșit.

   O coardă de chitară cu unduiri de tandrețe, îi șoptea la ureche să nu renunțe, să-și caute calea potrivită, un îndemn pe-o autostradă, a sufletului, goală, un panou publicitar, cu urme de chihlimbar și agățat de-asupra ochilor obosiți ai trecătorilor.

Un trandafir înflorit, fragil în serile florale și-al nopților cu magnolii…

   Joacă-mă cu ochii încețoșați și gesturi tandre, caută-mă ca pe prietenul căzut, în mijlocul unei epurări, ține-mă ca un nou-născut înăuntru la începutul toamnei. Șoptea unui necunoscut imaginar, dar recepționat de un el, ascuns printre ramurile unui brad semeț…

   Când lucrurile merg prost, așa cum se întâmplă uneori, iar drumul pe care mergem greoi pare de neparcurs, când totul pare greu și vrem să zâmbim, dar trebuie să oftăm, când grija ne apasă puțin – Odihnește-te dacă trebuie, dar nu renunța. Nu renunța, deși ritmul pare lent s-ar putea să reușești cu o altă întorsătură, o piruetă făcută la timpul cuvenit.

   Viața este ciudată cu încercările ei, mulți dintre noi ne întoarcem sau stăm pe loc când am putea înainta dacă nu ne-am bloca. 

   Adesea scopul este mai aproape, decât pare, unui om slab și zdruncinat, adesea cel care luptă renunță când ar fi putut cuceri cupa învingătorului… Și învăță prea târziu cât de aproape era de coroana de lauri a învingătorului.

   Succesul este un eșec întors pe dos – nuanța argintie a norilor îndoielii, și când nu poți spune niciodată cât de aproape ești, poate fi aproape când prea departe ești…

   Așa că luptă atunci când este cel mai greu – atunci când lucrurile par rele, nu trebuie să renunți.

    Lăsați-vă inima să danseze în ritmul melodiilor, nu contează din ce categorie fac parte dacă vă poate echilibra. De la un dans lent care transcende apele calme, la ritmul alert care deblochează pustiul ascuns din noi.

Lasă-ți inima să danseze… căci acele ”gânduri negre” se vor estompa și vor dispare.

Un gând despre „Privind de la distanță

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s